Hvor længe skal man koge æg? Skal man lægge dem i vandet før eller efter, det begynder at koge? Og hvordan piller man dem uden at rive halvdelen af ægget med?
Spørgsmålene om, hvordan man koger det perfekte æg, er lige så mange som der er husmoderråd for at opnå det.
Men der er gode husmoderråd, og så er der husmoderråd, der får en til at tabe kæben fuldstændigt og revurdere alt, man tidligere har gjort.
Her er seks simple trin til et perfekt kogt æg, skriver svenske Expressen.
Så nemt er det
Næsten alle af os har vores egen lille måde at koge æg på – men findes der egentlig en bedre måde end andre?
Med hjælp fra nogle ting, som man sandsynligvis allerede har i køkkenet, kan man få det perfekte æg hver gang ved at følge seks simple trin!
Sådan gør du:
1. Start i god tid
Tag æggene ud af køleskabet mindst 20 minutter før du brug, så æggene har stuetemperatur inden kogning.
Når de er ved stuetemperatur, bliver chokket ikke så stort, når de derefter skal opvarmes, og risikoen for sprækker reduceres.
2. Brug en tegnestift
Alt, hvad du har brug for, er en tegnestift. Tryk stiften ind på æggets runde side, modsat den spidse ende, for det er der, luften samler sig.
Dette vil lette trykket i ægget, hvilket forhindrer, at skallen sprækker.
3. Kog ikke for meget
Lad være med at buldrekoge. Brug en ske og sænk forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Lad det ikke koge for voldsomt ved høj temperatur – det gør æggene hårde og gummiagtige.
4. Slå æggene i stykker
Tøm vandet, men lad æggene blive i gryden. Ryst gryden, så æggene rammer hinanden og skallene sprækker.
5. Iskoldt vand
Nu hælder du iskoldt vand over æggene og lader dem være i fem minutter. Dette stopper kogeprocessen.
6. Pil og nyd
Skyl dem derefter under rindende koldt vand, så vandet kommer ind under skallen. Det gør dem endnu nemmere at pille. Held og lykke og god appetit!
Wow! Jeg vil bruge dette trick fremover! Tryk nu på DEL-knappen, dine venner vil være dig evigt taknemmelig!